Økologisk brød med surdej
4. oktober 2016 kl. 17:00 - 21:00


Læs mere på: http://okologiskfolkekokken.dk/madkurser/

På fire timer viser vi dig hemmelighederne bag Energicenter Voldparkens velsmagende surdejsbrød. Med fingrene i dejen lærer du teknikkerne bag den rette æltning, forholdet mellem mel og vand. Du får styr på langstidshævning, brugen af surdej og at bage ved den rigtige temperatur. Vi arbejder med forskellige meltyper og formalingsgrader og viser dig hvordan du bruger dem i bagningen. På kurset afmystificerer vi også surdejens væsen, og du lærer hvordan man vedligeholder, passer og plejer den som du får med hjem. Vi serverer lækkert charcuteri, ost og et glas vin til det friskbagte brød og boller vi bager undervejs, og vi slutter af med at bage sprøde pizzaer af dejen. Du får opskrifter, surdej og dej til morgenbrød/pizza med hjem.
Pris: kr. 650,-. Betaling skal ske inden 3 hverdage til konto: 8401 / 0001 192 493. Mærk betalingen med dit fulde navn.

Pølser – til grill og på frokostbordet

25. oktober 2016 kl. 17:00 - 21:00

Læs mere på: http://okologiskfolkekokken.dk/madkurser/

På kurset arbejder vi med stege- og kogepølser, den klassiske medister og fyrrige merguezpølser. Vi kaster os over forskellige udskæringer af gris, okse og lam, og du lærer de forskellige typer grundfars at kende. Vi runder også fjerkræ og indmad som ingredienser, og du får lov til at designe din egen pølse med dit personlige præg på krydring, størrelse og struktur. Vi laver klassisk tilbehør som kethcup, remolade og agurkesalat. Vi tænder op i grillen og slutter af med at smage på de lækre pølser sammen med nybagt brød og koldt øl. Du får pølser med hjem fra dagens produktion sammen med opskrifterne.
Pris: kr. 650,-. Betaling skal ske inden 3 hverdage til konto: 8401 / 0001 192 493. Mærk betalingen med dit fulde navn.

Thai til hverdag

8. november 2016 kl. 17:00 - 21:00


Læs mere på: http://okologiskfolkekokken.dk/madkurser/

 
LÆR DET AUTENTISKE THAILANDSKE HVERDAGSKØKKEN FRA EN INDFØDT
På dette eksotiske kursus går vi i dybden med det thailandske hverdagskøkken. Vi lærer en masse grundteknikker og basisopskrifter som giver den autentiske smag og gør dig i stand til at forvandle selv de mest blege vintergrøntssager til forrygende velsmagende thairetter. Vi kommer bl.a omkring de klassiske supper, wok-og stegeretter, samt de klassiske karryretter hvor vi bl.a støder vores egen currypaste. En enkelt frisk salat og lidt sødt bliver det også til.
Vi slutter af med at gå ombord i en overdådig buffet som er en thailandsk husmoder værdig og skyller efter med kolde tiger øl.

Underviser: Surasak Ammathapong, thaikok

Pris: kr. 650,-. Betaling skal ske inden 3 hverdage til konto: 8401 / 0001 192 493. Mærk betalingen med dit fulde navn.

Hjemmelavet pasta

22. november 2016 kl. 17:00 - 21:00


Læs mere på: http://okologiskfolkekokken.dk/madkurser/


Lær hemmeligheden bag den perfekte hjemmelavede pasta!

På dette kursus går vi dybden med en støvlelandets mest elskede og misforståede klassikere. Vi nørder med den friske pasta som vi ælter, ruller og skærer på den gammeldags måde; i hånden. Vi laver et udvalg af pastatyper og fyldt pasta, også gnocchi. Til pastaen laver vi en række enkle, autentiske sovser som passer til. Du får opskrifter, pasta og sovs med hjem.
Vi slutter af i bedste italienske stil med familiemåltid med italienske vine og en enkelt dessert til.

Underviser: Martin Pihl, køkkenchef

Pris: kr. 650,-. Betaling skal ske inden 3 hverdage til konto: 8401 / 0001 192 493. Mærk betalingen med dit fulde navn.

Ølbrygning

6. december 2016 kl. 17:00 - 22:00


Læs mere på: 
http://okologiskfolkekokken.dk/madkurser/

På fem timer kommer vi hele vejen igennem ølbrygningens grundelementer, imens vi laver vores eget bryg fra start til slut. Vi gennemgår alle brygningens processer, råvarer, lagring, og slutter med at lægge vores bryg på lagringstank til senere aftapning. Undervejs laver vi også mad med øl i, og mad som passer til øl. Vi smager naturligvis også på en række forskellige hjemmebryg. Øllet bliver lagret og tappet på Energicenter Voldparken og du kan komme og hente dit eget øl efter 14 dage når det er færdiggæret.

Pris: kr. 650,-. Betaling skal ske inden 3 hverdage til konto: 8401 / 0001 192 493. Mærk betalingen med dit fulde navn.
EnergiCenter Voldparken | Kobbelvænget 65 | 2700 Brønshøj | Telefon: 31215013 | CVR: 33624549