Få alle nyheder på facebook
Vi anbefaler at du følger os på facebook, her vil vi jænvligt opdatere med nyheder fra EnergiCenter Voldparken. Find os på facebook.
Vil du være med til yoga?
Så mød op på EnergiCenter Voldparken hver onsdag, hvor jeg underviser fra 18.00-19.00. Startdato: den 2. september 2015. Holdet vil foreløbig køre frem til jul.
 
Hvem kan deltage?
Alle kan deltage. Uanset om du er ung, ældre, tyk, tynd, smidig eller stiv: Alle kan få et udbytte af yogaen.
 
Yogatimen:
Vi vil øve både styrke, smidighed og balance. Hver yogatime slutter med en afspænding. Undervisningen vil blive tilrettelagt i forhold til deltagernes ønsker og under hensyntagen til evt. fysiske skavanker.
 
Jeg underviser i klassisk hatha yoga, der udføres i et roligt tempo. Ud over det fysiske velvære, man får af at dyrke yoga, er det totalt afstressende. Min undervisningsform er uhøjtidelig, og der er plads til grin.
 
Pris:
Deltagelse er gratis, men kræver medlemskab af Aktivitetsforeningen: Kontingent kr. 50,- pr. år.
 
Lidt om mig:
Min interesse for yoga startede for ca. 15 år siden, og jeg er blevet mere og mere fascineret af den. Jeg oplevede, at jeg fik en lethed i kroppen og en ro i sindet ved at dyrke yoga, og den har en stor indflydelse på mit velbefindende. Yogaen er blevet en stor del af mit liv, og jeg har gået til yoga mange forskellige steder og afprøvet mange forskellige stilarter inden for yoga. Specielt i de sidste 10 år har jeg brugt en stor del af mine ferier på at deltage i yogakurser rundt om i verden. Alt dette har ført til, at jeg nu har gennemført en 2-årig yogalæreruddannelse hos Kreativ Yoga på Frederiksberg. Yogaen er noget, der foregår i min fritid – når jeg ikke passer mit arbejde som chefsekretær i et forskningsinstitut.
 
Tilmelding og yderligere oplysninger:
Britta Dixner: brittadixner@gmail.com eller mobil 2574 4734 mellem 18.00 og 20.00.
Årsberetning EnergiCenter Voldparken 2014
- "EnergiCenter Voldparken har slået rødder og frivilligheden er med til at skabe grobund for det stærke lokale fællesskab"

Det er den korte opsumering af EnergiCenter Voldparkens årsberetning 2014. Her kan man blandt andet læse hvordan det er de frivilliges glæde ved aktiviteterne, som er drivkraften for EnergiCenter Voldparkens positive udvikling understøttet af organiseringen og samarbejdet mellem Frivilligcentret og Fonden DSI EnergiCenter Voldparken. Sammen skabes en fælles ramme som gør det let at være forening og frivillig på EnergiCenter Voldparken.
 
EnergiCenteret har i 2014 alene ved fællesarrangemneter lagt hus til over 4.000 besøgende. Mange af disse kom til de økologiske folkekøkkener, der samler folk fra hele Brønshøj-Husum. Derudover kommer de mange foreninger der har deres daglige gang på EnergiCenter Voldparken, hvor antallet af aktiviteter i foreninger og frivillige er stødt stigende. Læs hele årsberetningen nedenfor.
EnergiCenter Voldparken vinder af bydelsprisen 2015
Bydelsprisen uddeles af Brønshøj-Husum Lokaludvalg og tildeles personer, foreninger m.m. for at fremme udviklingen af et godt og levende miljø i Brønshøj-Husum. Det var første gang at Lokaludvalget valgte at dele prisen og give prisen til en institution – EnergiCenter Voldparken.
 
EnergiCenter Voldparken får prisen for den idé og den vision, der har vist sig særdeles levedygtig og for de mange initiativer og aktiviteter, der er med til at berige det sociale og kulturelle liv i Brønshøj-Husum. Der er skabt rammer og muligheder for rigtig mange borgere, og centeret er godt på vej til at blive et endnu stærkere lokalt kraftcenter, sagde Erik Fisker, formand for Lokaludvalget.

Læs mere i lokalavisen.

 
Flot omtale af EnergiCenter Voldparken i Danmarks Radio 
"En af de ting, der manglede i området før, var et sted, hvor man helt basalt kunne mødes. Det er der kommet nu med et frivillighedscenter, som støtter op om de frivillige og foreningslivet". Læs hele artiklen.
 
Økologisk folkekøkken søger frivillige
Vil du bidrage praktisk og som medvært over for vores 180 gæster? Et produktionskøkken laver maden og du bliver en del af et team af frivillige der har værtsrollen.
Målet med vores folkekøkken er at skabe rammer for hyggeligt samvær omkring et lækkert, økologisk og billigt måltid mad for alle.
De frivillige bidrager med at løse opgaver som værter, dække borde, servere mad, stå ved kassen, vaske op, lave nyhedsbreve, opdateringer på Facebook m.m
EnergiCenter Voldparken lægger hus til arrangementerne og stedets produktionskøkken laver maden. Produktionskøkkenet har det økologiske spisemærke i guld, så maden er fuldt økologisk. Prisen er 50 kr. for voksne og 25 kr. for børn. Vi har i gennemsnit 150-180 spisende pr. gang. Frivilligcenter EnergiCenter Voldparken hjælper med at rekruttere og involvere de frivillige i Folkekøkkenet.
 
Frivillige har været med til at planlægge og starte folkekøkkenet. Som frivillig vil du også fremadrettet blive inddraget i at videreudvikle på folkekøkkenet. Mest af alt skal du som frivillig brænde for at skabe de sociale og praktiske rammer omkring afvikling af folkekøkkenet, så vores gæster får en god oplevelse. 
 
Læs mere om opgaverne.

 
Kontakt os gerne for yderligere information på mfh@energicentervoldparken eller telefon 31215013.
Se også billederne fra folkekøkkenet på vores Facebook-side.

 
Det økologiske folkekøkken starter op torsdag d. 19. marts 2015
Efter en velfortjent pause starter det økologiske folkekøkken op med start torsdag d. 19.3.2015 kl. 17.30-20.00. Derefter løber folkekøkkenet hver torsdag til og med d. 4.6.2015. Dog med undtagelse af d. 2.4.2015 og 14.5.2015. Efter en 1. sæson med stor succes med over 3600 besøgende gæster og et gennemsnit på 182 gæster pr. gang, glæder de frivillige og EnergiCenter Voldparken sig til igen at åbne op for hele bydelens folkekøkken.
Pris til køkkenet på EnergiCenter Voldparken
Martin Pihl der er leder af køkkenet på EnergiCenter Voldparken har vundet som den Bedste Køkkenmedarbejder i Københavns Kommune. Københavns Madhus der uddeler prisen valgt Martin på grund af følgende beskrivelse.
 
”Ildsjælen Martin står i spidsen for et fantastisk køkkenteam i Kobbelvænget, som han med
venlighed, tillid og smittende iver guider igennem produktionen af ca. 320 måltider dagligt.
Køkkenets særlige vartegn er deres fantastiske rugbrød og hvedebrød. Martin og hans team
sylter og fremstiller hjemmelavet pålæg til den store guld- medalje. Når børnene skal på tur, og
der skal laves mad på bål, arrangerer køkkenet en trækvogn med lækkerier, råvarer og
opskrifter. Alt kan lade sig gøre i køkkenet på Kobbelvænget!”
Er dit barn glad for motion og leg?
Ny sæson for Tumlerne og Tonserne starter ultimo januar/primo februar 2015 i EnergiCenter Voldparken. Her er der mulighed for fysiske udfoldelser igennem forskellige lege og naturligvis den elskede forhindringsbane, som børn og forældre i fællesskab laver ved hjælp af salens mange redskaber og andre faciliteter. Vi mødes hver søndag morgen/formiddag. 
Tumlerne er for 1-3 årige - Tonserne er for 3-6 årige. Kontakt: niki@sol.dk
Projekt Frivillig
-Vi finder de fede oplevelser til unge
 
Projekt Frivillig er et landsdækkende initiativ, der formidler frivillige aktiviteter til elever på landets ungdomsuddannelser. Formålet er at skaffe en masse spændende og udfordrende aktiviteter, som du kan kaste dig over.
 
Projekt Frivillig har frivillighedsvejledere på næsten alle uddannelsesinstitutioner over hele landet. Frivillighedsvejlederne fungerer som bindeled mellem dig og alle de forskellige tilbud og aktiviteter, som de frivillige foreninger og organisationer har.
 
De tre ministerier bag Projekt Frivillig har udarbejdet et Frivilligbevis, som du kan udskrive for dit frivillige engagement, hvis du har været frivillig i minimum 20 timer under din ungdomsuddannelse.
 
Se mere: www.projektfrivillig.dk  

 
EnergiCenter Voldparken nomineret til Årets Partnerskabspris 2014

EnergiCenter Voldparken er indstillet til Årets Partnerskab 2014.Det specielle ved nomineringen, at den ikke kun er en pris for enkelte projekter eller foreninger, men en fælles anerkendelse af alle de frivillige der dagligt bruger EnergiCenter Voldparken. Afstemningen løber i perioden til og med mandag den 15. september. Man kan se en kort portrætvideo af EnergiCenter Voldparken og afgive sine stemmer på frivillighedensdag.dk. Læs artikel i 2700-netavisen.
Åbent Hus på EnergiCenter Voldparkarken lørdag d. 30. august

For at markere starten på sæsonen på ECV holder vi åbent hus den 30. august fra 11-14. Kom og mød foreninger, holdkammerater, venner og naboer til et par hyggelige timer, når lørdagsindkøbene er overstået og spis frokost i folkekøkkenet.
Der vil være musik og aktiviteter for børn og voksne, opvisninger, dans og mulighed for at høre om nye tiltag på ECV.
Folkekøkken har premiere lørdag d. 30 august

Succesen med folkekøkken fortsætter. Folkekøkken har premiere på Åbent Hus Dagen den 30. august og herefter fast hver torsdag fra 17.30 - 20.00. Der serveres en ret af køkkenets gode økologiske mad for 45 kr. for voksne og 20 kr. for børn. Der er altid et vegetarisk alternativ. Folkekøkkenet drives i samarbejde med produktionskøkkenet på ECV og frivillige.

Folkekøkken afholdes på torsdage fra den 4. september til 6. november 2014. 

Ny hal på EnergiCenter Voldparken

Projektering af den nye idrætshal er gået i gang og forventes at blive indviet i begyndelsen af 2017. Hallen placeres i Muldvarpeland og bliver udstyret med 300 tilskuerpladser. Muldvarpeland bliver genskabt på boldbanen ud mod Åkandevej.

Naturcenter på EnergiCenter Voldparken

Brønshøj-Husum Lokaludvalg har taget initiativ til at undersøge mulighederne for at etablere et naturcenter på EnergiCenter Voldparken. Udviklingsforeningen er repræsenteret i styregruppen for Naturcenteret.

Folkekøkken, foreningskøkken og udvikling af krearum

Der er fortsat plads til flere aktiviteter og med sæson 2014/15 satses på endnu større udnyttelse, hvor Krearummet får et løft sammen med de frivillige og foreningskøkkenet bliver et permanent tilbud.
Guldmedalje i økologi til EnergiCenter Voldparken
Køkkenet på EnergiCenter Voldparken har fået Fødevarestyrelsens flotte anmærkning - det økologiske spisemærke i guld. Guldmærket gives kun til de køkkener, hvor alle råvarer som udgangspunkt er økologiske. Anerkendelsen har bragt køkkenet op på linje med prominente restauranter i København.
 
”Vores ambition for køkkenet har været at arbejde hen imod en fuld økologisk og bæredygtig tilgang til råvarer og produktion. Vi vil kun servere kvalitet. Vores motto er at have en økologiprocent tæt på 100, et madspild tæt på nul og en høj råvareudnyttelse. Derfor er det et kæmpe anerkendende skulderklap med det økologiske guldmærke fra Fødevarestyrelsen”, siger køkkenchef, Martin Pihl.
 
Økologi med statsgaranti
Det økologiske spisemærke er en garanti for at køkkenets økologi er underlagt statslig kontrol. De fleste kender det røde Ø-mærke der er en garanti for 100% statskontrolleret økologi, når man køber ind i butikker. Men for restauranter, caféer, kantiner og storkøkkener kan det være svært at opfylde betingelserne for, at alle råvarer og alle ingredienser altid er 100% økologiske. Derfor har Fødevarestyrelsen indført det økologiske spisemærke i guld, sølv og bronze. Og her står køkkenet på EnergiCenter Voldparken, altså øverst på skamlen.
 
Økologisk Folkekøkken – testet på børn
Guldmærket i økologi kommer som del i en større udvikling for køkkenet på EnergiCenter Voldparken. Køkkenet laver dagligt mad til 400 børn i daginstitutioner og starter et nyt økologisk folkekøkken op for bydelen. Her kan alle borgere i Brønshøj-Husum prøve maden fra EnergiCenter Voldparken med start 10. april og frem mod sommeren.
EnergiCenter Voldparken | Kobbelvænget 65 | 2700 Brønshøj | Telefon: 31215013 | CVR: 33624549